Fadzlihani n Family Album

By: ahmad fadzli fauzi

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]
Wednesday, 6-Jun-2007 23:23 Email | Share | | Bookmark
Dah lapan bulan dah anak bonda ni.

Sayang, pandang depan
tu... tengok kat kamera tu.
Alahai anak bonda, senyumlah sikit.
View all 30 photos...
Si comel Hannan 'Aqilah sudah mencecah usia lapan bulan. Alhamdulillah 'Aqilah sihat sokmo. Sakit-sakit ringan tu biasalah. Bonda dan ayah pun sakit jugak. Sekejap je rasanya masa berlalu. Masih terngiang-ngiang saat 'Aqilah dilahirkan. Masa tu 'Aqilah kecil je 2.81 kg . Kini 'Aqilah dah 8.6 kg. Dah boleh merangkak dan memanjat.


Sunday, 29-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Gambar Terbaru 'Aqilah

Apebenda lah ni dok kelip-kelip depan mata aku?
 
 
View all 18 photos...
NI semua gambar 'Aqilah 7 bulan. 'Aqilah tengah belajar merangkak. Goyang-goyang badan, tapi tangan ngan kaki tak bergerak-gerak. Kengkadang kaki gerak sebelah, pastu gedebum tersadung ke depan. Tangan sebelah angkat, tapi tak go for the further step.


Friday, 27-Apr-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Mari bermain...

Sukalah tu dapat main atas orang
 
Rehat jap. Penat.
View all 18 photos...
Main hingga penat. Letih, 'Aqilah rehat. Macam-macam 'Aqilah main.


Saturday, 17-Mar-2007 12:00 Email | Share | | Bookmark
Masa untuk makan.

 
Khusyuknya makan
Langsung tak kisah kat bonda
View all 12 photos...
Makan, makan, dan makan lagi... Macam-macam 'Aqilah makan. Sekarang ni, bonda bagi makanan rutin 'Aqilah setiap pukul 1 - 2 ptg dan 8 - 9 mlm. Bonda masak bubur nasi + kentang @ carrot @ brokoli + ayam. Pastu blend. 'Aqilah tak suka kalau tak blend. Nanti dia rasa melekat kat tekak, pastu mulalah nak muntah. Bila time makan, bonda campur 2 sudu bubur blend ngan sekeping biskut 'Aqilah. 'Aqilah makan sampai licin dengan mulut yang berbunyi mmm... nyam... mmm... nyam...

'Aqilah still hisap susu bonda. Terutamanya masa nak tido. Tapi sekarang 'Aqilah dah pandai menolak kalau dah betul-betul kenyang. Masa mula-mula makan dulu, 'Aqilah nak jugak hisap susu sampai satu tahap, 'Aqilah muntah sebab perut penuh sangat.


Sunday, 11-Mar-2007 09:55 Email | Share | | Bookmark
5 Bulan 11 Hari

 
 
Iee... geramnye. Tembam dan bulat.
View all 22 photos...
Lihatlah 'Aqilah. Dah comel. Takde merah dah kat muka. Ini hasil doa dan usaha bonda. Bonda belikan 'Aqilah cream kat klinik. Lepas sehari letak, muka 'Aqilah licin. Alhamdulillah...

Berat 'Aqilah masa genap 5 bulan hari tu, 7.2 kg. Bonda dah tak larat nak dukung lama-lama. Bonda sokmo geram tengok pipi 'Aqilah. Bila balik kampung, mak sedara ngan pak sedara geram tengok kaki ngan tangan 'Aqilah. Mami Kim kate, tangan 'Aqilah macam patung. Berketak-ketak.


[<<  <  [1]  2  3  4  5  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net